Roger Roca, un dels esportistes igualadins més destacats durant els darrers anys, tanca l'etapa com a competidor en la qual ha assolit grans resultats en els campionats estatals i internacionals, primer en el vessant com a atleta i més tard com a duatleta.

Roger Roca (Igualada, 1976) ho ha comunicat en el seu compte de Twitter i explica a Regió7 que "el mes de novembre passat em vaig haver d'operar del taló, hi tenia uns problemes de tendinitis i bursitis. La recuperació ha anat bé, però el que estic veient és que em costa molt recuperar el nivell competitiu, i crec que és el moment oportú de deixar-ho. A més, s'ajunta amb uns projectes professionals que tinc en perspectiva".

En els seus inicis, Roger Roca es va dedicar a l'atletisme a les files del CA Igualada. Va destacar aviat com a fondista i va passar per diversos clubs, entre ells el Barça. El seu èxit més important va ser la victòria en el campionat d'Espanya absolut de marató, el 2005. "Vaig tenir unes quantes lesions i vaig haver d'estar uns 9 mesos parat a causa d'una pubàlgia. Va ser aleshores quan em vaig aficionar a la bicicleta; va ser com un amor a primera vista, i em vaig passar al duatló". En aquesta nova modalitat, els bons resultats no van tardar en arribar i la seva fita més gran va ser el campionat del món assolit el 2011 a Gijón; va ser segon, però mesos després va rebre el títol per la desqualificació del primer. Ha disputat la Lliga de França com a professional, que ha guanyat en cinc ocasions. Ara es mantindrà al davant del Club Esportiu Roger Roca Running: "hi tenim un centenar d'esportistes, la majoria triatletes, i una escola de curses d'orientació. Seguirem treballant per a l'esport".