La Lliga sancionarà els clubs que no aconsegueixin el 75 % de l'ocupació de la graderia oposada a les càmeres instal·lades a la tribuna principal i que es veurà per televisió, d'acord amb l'article 6.4 del Reglament per a la Retransmissió Televisiva, que entra en vigor per a la temporada 2016-17. L'article parla de sancions si no se superen les tres quartes parts de l'aforament i del doble d'aquestes sancions si no s'arriba al 50 %.

Per determinar si la graderia frontal o televisiva es troba suficientment plena, hi haurà la figura del director de partit, que n'informarà a qui pertoqui. Les dades es comprovaran "a través del material gràfic proporcionat per la unitat mòbil i les fotos que ell mateix farà en el minut 30 de partit. D'aquesta manera es podrà valorar l'afluència i la distribució del públic". En cas de condicions meteorològiques adverses, aquesta medició quedarà suspesa.

La Lliga vol que hi hagi la sensació que els estadis estan plens per a una "òptima realització televisiva". Per això es recomana als clubs ubicar els aficionats entre els dos córners frontals. Hi ha clubs que ja ha començat a fer obres al camp.