Després d'uns quants dies de tenir parada l'evolució de la plantilla i l'endemà d'haver perdut definitivament el concurs de l'olímpic Marius Grigons, l'ICL Manresa va respondre amb quatre fitxatges de cop, la qual cosa li deixa la plantilla molt conformada, malgrat que en algun cas hi hagi dubtes i que hi faltin elements interiors. L'arribada d'un anotador, d'un jugador experimentat que serveix per fer quota, d'un versàtil anotador des del pal baix i d'un pivot que encara no se sap en quines condicions físiques està augmenten fins a deu el nombre d'elements d'un equip que va prenent forma.

El dubte d'Andric

Si seguim l'ordre cronològic dels esdeveniments d'ahir, el primer de ser anunciat va ser el croat Luksa Andric. De fet, el seu agent ja s'havia encarregat d'esbombar el fitxatge unes hores abans i el club es va veure obligat a informar-ne. Andric suposa una referència dins de la zona, el primer pivot pur que fitxa l'ICL, un home que, salvant les distàncies, ha de substituir Musli. El problema del croat, però, pot ser el físic. Ha estat un any parat per problemes a l'esquena i el club es reserva l'opció de tallar-lo.

El director esportiu, Pere Romero, va explicar d'ell que "té coneixement del joc i sap moure's per la pista. Ha jugat a escala europea i internacional". De fet, va actuar a l'Eurolliga amb el Cedevita de Zagreb i ha estat en importants equips turcs, com el Galatasaray i el Türk Telekom d'Ankara. És un jugador prim i alt que "aprofita el seu cos prop de cistella. Continua bé després de bloquejar i té tir de llarga distància". Sobre la seva lesió a l'esquena, "si no s'ha recuperat bé, el club es reserva el dret de rescindir-li el contracte". Abans dels dotze mesos aturat havia jugat a Kazakhstan.

Jugar sobre segur

El fitxatge més conegut és el del mallorquí Pere Tomàs, amb una llarga experiència a l'ACB, a Saragossa i a Badalona, d'on va sortir. És un ala polivalent de dos metres d'alçada el qual, precisament, la temporada passada va fer un bon partit contra l'ICL al pavelló Príncep Felip. Fitxa per dos anys i ocupa la quarta fitxa de jugador de quota, és a dir, format a l'estat espanyol, necessària quan es tenen plantilles d'onze homes com les que sol tenir l'ICL. Els altres tres que segueixen aquest paràmetre són Román Montañez, Lluís Costa i Romaric Belemene.

L'acumulador de punts

Amb la marxa de Grigonis, i el fet que Chase Simon no hagi renovat amb l'ICL, el club s'ha mogut per portar un anotador i ha trobat un altre nord-americà, Scott Suggs, qui la temporada passada va jugar a la Lliga de Desenvolupament (NBDL), una mena de segona categoria de l'NBA, amb l'equip associat als Toronto Raptors.

Segons Pere Romero, es tracta d'un "jugador que donarà punts a l'equip, d'un talent ofensiu amb molta classe i un bon tirador des de la línia de 6,75 metres". De moment, les seves estadístiques així ho diuen, ja que en els dos equips de l'NBDL on ha estat ha superat el 40% en els llançaments de tres punts, un valor apreciable. A més, té una curta experiència al bàsquet francès, en concret al Chalon, on va mantenir aquestes xifres.

L'ala-pivot resolutiu

Tot i que el club no ho havia fet oficial ahir a la nit, el quart home ja signat, segons va desvetllar el periodista Òscar Herreros en el seu compte de Twitter, és el nord-americà Joe Trapani. Es tracta d'un quatre que ha recorregut lligues de mitja Europa, com la francesa, la belga, la italiana o l'alemanya. Anota amb facilitat, fins i tot des de més enllà de la línia de tres punts, ajuda molt en el rebot i aporta capacitat de tenir la pilota a les mans en moments importants. A més, no ocuparia plaça de jugador extracomunitari, ja que disposa de passaport italià.