Un golàs de Xavi Lleonart en l'últim minut del partit davant de Nova Zelanda va donar a Espanya la seva tercera victòria (2-3) en l'hoquei de Rio, amb la qual obre la porta dels quarts de final a falta dels dos últims partits del grup amb Bèlgica i Gran Bretanya.

L'hoquei va ser just ahir amb els RedSticks, que van ser clarament superiors a Nova Zelanda, un equip fort físicament que es va veure desbordat per la qualitat d'Espanya i que va estar a punt d'emportar-se un punt gràcies a què els àrbitres li van donar per bo un gol de penal-córner bastant qüestionable. Però la fe mou muntanyes i Lleonart, que està en estat de gràcia, va agafar una pilota en l'última jugada per resoldre un partit en què el seu equip va marcar el primer gol al primer minut i va tenir onze penals-córner davant dels tres del rival.