L'italià Andrea Iannone (Ducati) va confirmar l'hegemonia del seu equip al circuit austríac Red Bull de Spielberg, on va aconseguir el millor temps en els entrenaments del Gran Premi d'Àustria i, per tant, sortirà primer a la cursa d'avui. Per la seva banda, el cerverí Marc Márquez es va sobreposar a una dura caiguda en els tercers entrenaments lliures i va acabar en la cinquena posició.

Iannone va sortir a la pista amb un fort dolor a la zona de les costelles, produït per un contratemps mentre s'entrenava fent motocròs. Aquest fet el va obligar a estar sota tractament mèdic durant tot el cap de setmana, però no li va impedir imposar-se per davant dels seus compatriotes Valentino Rossi (Yamaha) i Andrea Dovizioso (Ducati), que sortiran des del segon i el tercer lloc respectivament. Finalment, el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) només va poder acabar en la quarta plaça, just per davant dels catalans Marc Márquez i Maverick Viñales.

En Moto2, el francès Johann Zarco (Kalex) no va donar cap possibilitat als seus rivals i es va imposar amb molta autoritat. L'italià Franco Morbidelli (Kalex) va assolir la segona posició, i el suís Thomas Luthi (Kalex), la tercera.

Finalment, en Moto3, l'espanyol Joan Mir (KTM) es va endur la seva primera pole, i va ser més ràpid que el sud-africà Brad Binder (KTM), que es va haver de conformar amb la segona plaça, per davant de l'italià Enea Bastianini (Honda), que va ser tercer.