El pilot santfruitosenc David Checa amb el seu equip, Yamaha GMT-94, prendrà part avui en la darrera cursa del Campionat del Món de resistència, les 8 hores d'Orchersleben, que tindrà lloc en aquest circuit alemany, i que l'anterior edició ja va veure el triomf de l'equip de Checa.

El Campionat del Món de resistència d'enguany només ha constat de quatre proves: Le Mans, Portimao, Suzuka i Orchersleben, i a falta de la darrera cursa, la classificació provisional és encapçalada per l'equip francès April Moto, amb Suzuki, que té 68 punts, mentre que el GMT-94 és cinquè amb 52 punts, per la qual cosa a David Checa li serà difícil conquerir el títol i, fins i tot, el subcampionat, com va fer l'any passat. Matemàticament encara hi ha set formacions que poden obtenir el títol de campiones.

Fa uns mesos que Eurosport Events va anunciar, com a promotor del Campionat del Món de resistència de la FIM, que la propera temporada tindrà una nova estructura de calendari. La temporada 2016-17 s'iniciarà el proper 17 de setembre al circuit francès de Paul Ricard amb la Bol d'Or, i acabarà el proper juliol del 2017 al circuit japonès de Suzuka, per a un total de sis esdeveniments a Europa i Àsia. També es modificarà el reglament esportiu per fer més atractiu aquest campionat, que en els darrers anys havia perdut proves.