El francès Moussa Dembele va acaparar el protagonisme en el derbi escocès, el més antic del món, de nou en escena quatre anys després, gràcies al retorn del Glasgow Ranger a la màxima categoria. El Celtic, dominador de la competició els darrers anys, va golejar el seu adversari (5-1), que va perdre la categoria fa quatre temporades per motius econòmics i que va completar la seva escalada a l'elit del futbol escocès l'estiu passat, després d'una profunda refundació.

El gal va ser l'autor de tres dels cinc gols del seu equip. A més, va participar en un altre dels gols que van suposar l'enfonsament del club protestant. El Celtic ja va encarrilar el partit en la primera meitat amb dos gols de Dembele. Tot i així, el Rangers va entrar de nou en el partit gràcies a Garner, que va retallar diferències abans del descans.

A la represa, Sinclair va ampliar l'avantatge local després de finalitzar una acció de Dembele. L'expulsió de Senderos un quart d'hora abans del final va eliminar les esperances visitants. El francès va firmar el seu triplet quan quedaven 8 minuts, i Armstrong va arrodonir la golejada local. Aquesta setmana, els blanc-i-verds visiten el Camp Nou per enfrontar-se al Barça en la Lliga de Campions.

El Mönchengladbach cau

Un dels altres rivals del Barça en aquesta fase de grups de la màxima competició europea, el Borussia Mönchengladbach, va ensopegar ahir al camp del Friburg (3-1) i va encaixar la primera derrota de la temporada a la Bundesliga. Les coses van començar bé per als visitants, que van arribar al descans al capdavant en el marcador gràcies a un gol de Thorgan Hazard.

Però, a la represa, al Schwarzwald-Stadion, els locals van reaccionar gràcies a Maximilian Philipp, que va igualar el duel al minut 54, i que 5 minuts abans del final va situar el 2-1 al marcador. Al 88, Nils Petersen va sentenciar el duel des del punt de penal.