Pep Guardiola assistirà avui a la presentació mundial de la biografia escrita per Johan Cruyff, '14. L'autobiografia', en un acte on també farà acte de presència el seu fill Jordi Cruyff. L'entrenador del Manchester City serà el padrí de la cerimònia en homenatge a qui va ser el seu pare esportiu, tant com a jugador com a entrenador. El periodista neerlandès Jaap De Groot serà el moderador de l'acte, després d'haver col·laborat en la redacció de les memòries. L'autobiografia del mite holandès sortirà avui en català (Editorial Columna) i demà en castellà (Editorial Planeta). La presentació es farà avui a la llibreria Waterstones de Tottenham Court Road, al centre de Londres).

En l'onze ideal de Cruyff

Un dels episodis de la biografia que ha generat més interès entre les valuoses anècdotes i documents és, sens dubte, el capítol en el qual revela el seu onze ideal de tots els temps. Una alineació que no ha deixat indiferent a ningú. Curiosament no hi apareix cap jugador en actiu, ni tan sols Leo Messi. Tampoc no s'ha volgut posar ell mateix. Tot i això, no s'ha volgut oblidar del seu alumne preferit, Pep Guardiola, i l'ha inclòs amb Lev Yashin, Carlos Alberto, Franz Beckenbauer, Ruud Krol, Alfredo di Stéfano, Bobby Charlton, Pelé, Garrincha, Maradona i Keizer.

L'obra, de més de 300 pàgines, que serà presentada a la llibreria Waterstones de Tottenham Court Road (centre de Londres), sortirà publicat en diferents idiomes, entre altres català, castellà, anglès, francès i holandès. La biografia de Johan Cruyff, mort el dia 24 de març d'aquest any a Barcelona, fa un repàs de la seva vida personal, així com de la seva trajectòria dins el món del futbol. El mite holandès recorda els seus inicis a l'Ajax i posa èmfasi en l'etapa blaugrana.