Una situació atípica és la que té l'Igualada HC en aquest inici del campionat. És cuer, ha sumat tan sols dos empats en 6 jornades, en un inici de competició dur per als homes de Ferran López, que, a les 20.30 hores d'avui i davant del Moritz Vendrell, buscaran la seva primera victòria a la lliga. El rival tampoc no es troba gaire millor: és catorzè amb només 5 punts.

L'Igualada Calaf Grup cedia en la visita al Liceo per 7-1, derrota que s'afegia a les rebudes amb el Barça (0-4), a Vic (4-2) i a la pista del Vilafranca (3-2). Els dos empats han arribat a les Comes, davant el Reus Deportiu (3-3) i enfront del Lloret (4-4). L'entrenador, Ferran López, ha convocat per a aquesta nit, per primer cop, el jugador júnior Oriol Prat. La visita del Vendrell a les Comes es considera en el club arlequinat com l'última etapa del Tourmalet que l'equip ha hagut d'afrontar abans d'encarar el que serà un calendari més favorable en les properes jornades.

El cos tècnic no ha volgut fer una càrrega psicològica massa forta a la plantilla, i ha restat tensió al que és la pressió negativa dels resultats. Per aquest motiu, després de tornar de terres gallegues, la plantilla no es va entrenar fins dimecres, per cercar frescor física i mental.

Dijous a la nit es va fer el que ha estat el darrer entrenament de la setmana, després de visionar un vídeo del rival. A la pista es va treballar la velocitat al costat del preparador físic, i la feina tàctica amb l'entrenador. Els jugadors es van reunir després en un sopar per fer front comú per a aquesta nit.