Hi ha uns 25 clubs que tenen equips en les diferents categories del futbol sala federat a les comarques del Bages, l'Anoia, el Berguedà, el Solsonès, el Moianès i Osona. D'aquests, nou s'han avingut a participar en la que serà la primera edició de la Copa Nadal Catalunya Central, que es jugarà aquest mes de desembre amb una clara intenció de potenciar i donar a conèixer l'esport del futbol sala a casa nostra i, sobretot, estrènyer les relacions entre entitats properes geogràficament que tenen el mateix objectiu, la pràctica del futbol sala.

L'organització de la primera Copa Nadal Catalunya Central és conjunta de tots els clubs participants (s'ha creat una comissió amb aquesta finalitat) i la idea es poder incrementar el nombre d'equips en properes edicions, tenint en compte que s'ha palpat força interès en la disputa d'aquesta competició més local, malgrat que, per diferents motius, alguns clubs han hagut de declinar la invitació enguany. Fa anys ja s'havia fet algun altre intent en la línia d'agrupar els equips de la Catalunya Central en un mateix torneig, però no va fructificar i es va deixar de fer.

El Manresa FS, que milita a categoria estatal, concretament a Segona Divisió B, és el cap de cartell d'aquesta Copa Nadal. També hi seran el Pippo FS Solsona (líder al grup 3 de Divisió d'Honor), el CEFS Manlleu i el FS Castellbell de Primera Catalana, la UE Castellgalí i el FS Puig-reig de Segona Catalana, i el Futsal Vicentí (de Sant Vicenç de Castellet), el FS Castellterçol i el FS Prats de Lluçanès de Tercera Catalana i amb clares opcions de pujar de categoria aquesta mateixa temporada.

Aquesta competició es jugarà els dies 22, 27, 28 i 29 de desembre en cinc seus diferents, ja que s'ha volgut descentralitzar, malgrat que el pavelló del Pujolet sí que acollirà, de mutu acord, la fase final el dia 29 de desembre.

Tres grups de tres equips

Els nou equips inscrits en la Copa Nadal han quedat dividits en grups de tres, que competiran entre ells en el format de triangular, i els primers es classificaran per a les semifinals i els altres dos per a la fase de repesca. Ja la setmana que ve, concretament el dijous dia 22, a la seu de Sant Vicenç de Castellet hi jugaran la UE Castellgalí, el Pippo FS Solsona i els amfitrions del Futsal Vicentí. El mateix dia, a Manlleu, competiran els amfitrions, el CEFS Manlleu, el FS Prats de Lluçanès i el FS Castellbell. El dimarts dia 27, a Puig-reig, hi seran el Manresa FS, el FS Castellterçol i el FS Puig-reig. Així, d'aquests tres triangulars, els respectius primers classificats passaran directament a les semifinals. Els altres sis equips disputaran una fase de repesca el dimecres dia 28. Aquí es formaran dos triangulars més i el primer de cadascun d'ells jugarà l'anomenada final de repesca, d'on sortirà la quarta formació que anirà a la fase final (semifinals i finals).

El dijous 29, es viurà la darrera jornada al pavelló del Pujolet de Manresa des de les 8 del vespre, amb les dues semifinals, i a continuació, el partit pel tercer i quart lloc i la final (22.30 h) d'aquesta primera edició de la Copa Nadal. La majoria de partits tindran una durada de dues parts de 12 minuts a rellotge parat i seran dirigits per àrbitres federats.