El Tribunal d'Apel·lació de Versalles va rebutjar ahir les demandes del jugador del Reial Madrid Karim Benzema i de la resta d'imputats per un presumpte xantatge a qui era el seu company de la selecció francesa Mathieu Valbuena, la qual cosa significa que la instrucció continua endavant i podrien asseure's a la banqueta durant el 2017.

Un portaveu de la fiscalia va indicar que la sala d'instrucció del tribunal es va negar a anul·lar el procediment, com reclamaven els advocats dels inculpats, que consideraven que hi va haver irregularitats, en particular la infiltració d'un policia que va permetre descobrir els autors del presumpte xantatge. Benzema està acusat d'haver servit de còmplice als presumptes autors d'un xantatge a Valbuena perquè aquest pagués una important quantitat de diners a canvi de no destapar un vídeo de contingut sexual en què apareixia el jugador del Lió.

Benzema, que és a Yokohama preparant la final del mundial de clubs, seguirà la seva «lluita per demostrar la innocència» del jugador, segons va remarcar ahir el seu advocat, Sylvain Cormair, després del rebuig del tribunal. En la causa, també hi podria haver implicat un altre jugador francès, Djibril Cissé.