La 65a edició del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, que es disputarà en les pistes de terra batuda del RCT Barcelona-1899, del 24 al 30 d'abril, tindrà set jugadors entre els 20 primers del rànquing mundial.

El torneig tornarà a comptar amb el japonès Kei Nishikori, 5 en la classificació de l'ATP, campió del Godó el 2014 i 2015 i finalista l'any passat, i l'espanyol Rafael Nadal (6), exnúmero un del rànquing mundial i vigent campió d'un torneig que ja ha guanyat nou vegades.

Al costat d'ells, estaran a Barcelona dos talents emergents del circuit com l'austríac Dominic Thiem (9) i belga David Goffin (12). Completen la nòmina de jugadors del 'top-20' el txec Tomas Berdych (14), l'espanyol Roberto Bautista (17) i el francès Richard Gasquet (19).

A set setmanes de l'inici del torneig, el Godó 2017 ha estat presentat oficialment avui sobre les mateixes pistes on competiran els tennistes, amb la presència d'Albert Agustí, president del RCT Barcelona-1899; Albert Costa, director del torneig; Jaume Asens, regidor de l'ajuntament de Barcelona; Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell; i Javier Godó, Comte de Godó.

Costa s'ha mostrat "molt content i orgullós" pel nivell que tornarà a tenir el Godó aquest any. "Els tornejos cada vegada aposten més fort i, per tenir a aquests jugadors aquí, cal fer un gran esforç", ha destacat el director de l'obert barceloní, que ha avançat que "hi podria haver alguna sorpresa, sobre participació, més durant aquest mes i mig que queda".

A més del duel entre Nishikori i Nadal, que els últims anys ja s'ha convertit en un clàssic del torneig, Costa ha destacat la presència de Thiem, "un jugador que està molt en forma i que aviat pot ser top-5" i de Goffin, "un altre poc conegut pel públic, però que també ha tingut una progressió espectacular".

Tampoc s'ha oblidat de Berdych -"no està ara mateix en el seu millor moment, però ha estat un dels referents a nivell mundial dels últims anys", ha dit d'ell-, de Bautista, "que ja s'ha consolidat entre els millors del món", i de Gasquet, "un ex top-ten amb una qualitat espectacular", ha subratllat.

Com en cada edició, el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, un Open 500 que aquest any repartirà 2,3 milions d'euros en premis, comptarà amb els jugadors més destacats de la 'Armada espanyola'.

Així, acompanyaran en el quadre a Nadal i Bautista, l'asturià Pablo Carreño, 23 de l'ATP i que ve de fer una gran gira sud-americana en terra, on ha estat finalista a Rio de Janeiro i semifinalista a Buenos Aires i Sao Paulo, i el barceloní Albert Ramos, que arriba a la cita amb el millor rànquing de la seva carrera (24), després de fer final en Sao Paulo, semifinals a Rio i quarts de final a Buenos Aires.

També 'vells rockers' de l'obert barceloní com l'alacantí David Ferrer (32), quatre vegades finalista del Godó, el toledà Feliciano López (34), que arribarà a la seva dissetena participació a Barcelona, i el murcià Nicolás Almagro (57), una vegada finalista i tres vegades seminalista del torneig.

Paral·lelament a l'ATP 500, el Godó 2017 celebrarà, per tercer any consecutiu, un torneig sub-14 -"volem seguir apostant per la base", ha apuntat Costa- i, aquest any, el tennista homenatjat serà l'australià, nacionalitzat italià, Martin Mulligan, vencedor de l'obert el 1967.

La 65è edició del Godó comptarà, a més, amb una important novetat tecnològica després de l'acord al qual ha arribat amb l'empresa catalana Fox Tenn, que ha patentat un sistema amb 22 càmeres en pista (44 en els partits de dobles), capaços de processar 2.500 imatges per segon cadascuna.

Aquest sistema, que ja ha estat homologat per l'ATP, la WTA, la ITF i els Grand Slams, no només funciona com jutge electrònic 'in/out' com el conegut 'Ull de Falcó', sinó que també llança un infinitat d'estadístiques sobre el joc i el rendiment del tennista que farà molt més completa i atractiva la retransmissió televisiva dels partits.

Fa unes quantes setmanes, aquesta tecnologia es va posar per primera vegada a prova, amb notable èxit, en un torneig ITF organitzat per la Federació Catalana de Tennis a Cornellà de Llobregat. El Barcelona Open serà el primer torneig ATP que ho utilitzarà.

Una altra novetat del Godó 2017 serà l'ampliació del 'village', que comptarà amb una nova zona social. "Hem convertit la zona on tenim les noves pistes de pàdel en la 'Terrassa Market', un nou espai d'oci en què hi haurà diferents punts de restauració i alguna botiga", ha explicat Alberto Agustí, president del RCT Barcelona-1899.