Tres exjugadors del Bàsquet Manresa podrien ser els encarregats de capitanejar la reconstrucció d'un vessant esportiu del club maltractat pels resultats en els darrers anys. Tot i la incertesa que ara mateix hi ha a l'entitat, sobretot perquè no sap a quina categoria jugarà l'any que ve, hi ha força consens intern sobre el fet que cal fer un gir de timó a la política duta a terme en els darrers anys i que agafin les regnes alguns pesos pesants de la seva història. En aquest sentit, dos noms sonen molt i per al tercer falta definició, tot i que hi ha la sensació que cal apostar per algú que conegui la casa per ocupar la banqueta.

Presidència d'altura

Un cop deixi el càrrec Jaume Arnau, que avui aclarirà si la sortida serà immediata o encara s'esperarà uns quants dies, es tornarà a obrir el període de cerca d'un nou president executiu. Fa dos anys, quan va plegar Josep Vives, l'espera va durar uns quants mesos entre que ell va deixar el càrrec oficialment al final de la temporada 2014-15 i va arribar Arnau.

Ara sembla que la resolució podria ser més ràpida. Segons fonts consultades, hi ha força consens al voltant de la figura de l'excapità Jordi Singla, que també veuria de bon ull aquesta possibilitat.

Canvi de rols

Pel que fa a la direcció esportiva, Román Montañez va assegurar el dia del seu comiat a casa, contra el Tecnyconta Saragossa, que es plantejava ser útil al club des d'on fos. Sembla que pot ser en el lloc que actualment ocupa Pere Romero, als despatxos de l'entitat per tal de planificar una plantilla de perfil diferent del de les últimes temporades, més centrada en jugadors amb experiència a la lliga i no tant en apostes, que s'hauran de continuar fent per motius de necessitat econòmica. En cas que Montañez sigui el nou director esportiu, s'espera que Romero continuï fent la feina a la base, que en els darrers mesos ha mostrat brots verds com Khalaf, Sakho i Jou.

Incògnita a la banqueta

Una de les decisions que hauria de prendre Román Montañez si assumeix el càrrec de director esportiu seria qui ocupa la banqueta del Nou Congost. Descartat totalment un Ibon Navarro que acaba contracte i que busca un altre equip a l'ACB mentre entrenarà la selecció sub-20 aquest estiu, els ulls estan posats en Carles Marco. El badaloní, exjugador també del club, ha tancat la temporada amb l'Oviedo sense poder fer realitat el somni de l'ascens dels asturians. Al seu costat ha tingut un altre exbase dels manresans, el gallec Javi Rodríguez. Ahir va sortir la notícia, encara no confirmada oficialment, que Marco entrenarà a la lliga d'estiu dels San Antonio Spurs, on actualment hi ha l'expreparador físic del club Xavi Schelling. No seria obstacle per tornar, en acabat, al Congost.

En cas que l'equip jugui a la LEB Or, però, no es tanquen les portes del segon entrenador de l'equip les dues darreres temporades, Aleix Duran, que acompanyarà Navarro amb la selecció sub-20.