El San Pablo Inmobiliaria Burgos serà el segon equip, juntament amb el Gipuzkoa, que optarà a jugar a la lliga Endesa la temporada vinent després de guanyar ahir el tercer partit del play-off final de la lliga LEB Or a la pista del Palència. Dos tirs lliures anotats per l'exjugador del Bàsquet Manresa Àlex Barrera quan faltaven dotze segons per al final del partit van culminar una remuntada de tretze punts en el darrer quart per donar la tercera victòria del play-off al conjunt visitant.

L'equip de Burgos havia gua-nyat els dos partits disputats a casa, el primer per un sol punt (80-79) i el segon per vuit (90-82), i ahir volia posar molta pressió al seu rival de la comunitat de Castella i Lleó, que es veia obligat a guanyar els dos enfrontaments a casa per forçar-ne un cinquè a domicili. El Quesos Cerrato va dur el comandament del duel durant la primera meitat, sobretot gràcies als punts des del perímetre de Marc Blanc i a la direcció de Josep Pérez. Va aconseguir arribar amb cinc punts d'avantatge al descans i amb tretze al final del tercer període, després d'un triple de Samb i un altre de Pérez.

Però en el darrer quart tot va canviar. La pressió va afectar el conjunt amfitrió i un imperial Àlex Barrera, amb 16 dels 19 punts que va anotar en aquest període, va permetre el seu equip situar-se a un punt quan faltava 1.12 per al final. El Palència va perdre la pilota a través de Soluade i el mateix Barrera va rebre una falta de Marc Blanch que li va permetre anotar. El triple final de Samb no va entrar i la festa va començar a Burgos.