L'atleta txeca, Barbora Spotakova, doble campiona olímpica i plusmarquista mundial de javelina, va recuperar, deu anys després, el títol mundial amb un llançament de 66,76 metres en el seu estadi talismà, a Londres.

La veterana llançadora va pujar al podi amb les dues xines de la prova, Lingwei Li, dues vegades campiona d'Àsia i Lyu Huihui, que va dominar la qualificació amb un nou rècord asiàtic de 67,59. Spotakova partia amb una marca de 68,26 a la qual no va poder arribar, però no li va fer falta per recuperar l'or als 26 anys.

D'altra banda, el Mundial de Londres també va ser noticia ahir per un virus gàstric que va afectar a una trentena d'atletas de diferents països. La majoria d'afectats són canadencs, alemanys i irlandesos, així com el botswanès Isaac Makwala, qui havia de ser el gran rival de Wayde Van Niekerk a la final dels 400.

El comitè organitzador del Mundial va reconèixer el problema el dilluns a la nit, però encara no ha infromat del seu origen.

Els principals afectats s'allotjaven a l'hotel Guoman Tower. El metge de l'equip canadenc explicava que l'origen del virus no es trobava ni en l'aigua ni en el menjar i que encara s'està investigant.