L'ala congolès Romaric Belemne, cedit per l'Unicaja el curs passat a l'ICL Manresa, continuarà un any més lluny de Màlaga. Aquesta vegada, el club de la Costa del Sol l'ha cedit a l'Oviedo, un dels rivals del conjunt manresà a la LEB Or. Belemene, de 20 anys, va jugar 30 partit de lliga Endesa la temporada passada amb l'ICL, amb unes mitjanes de 2,6 punts i 1,7 rebots en 10 minuts.

«Ens aportarà moltes coses: punts, rebots, intensitat, físic rdar-rere i davant, i molta energia. Estem molt contents que el jugador i l'Unicaja hagin triat Oviedo. Treballarem perquè sigui una bona temporada per a tots», explica Héctor Galán, director general de l'Oviedo, sobre Belemene.

D'altra banda, el Tau Castelló va tancar ahir la seva plantilla amb del pivot Kyle Rowley, de 27 anys i 2,12 metres d'alçada. L'interior de Trinitat i Tobago té tres temporades d'experiència a la LEB Or: la darrera la va començar a l'Araber-ri basc, on va signar 8,6 punts i 7,5 rebots per partit, i la va acabar a la Corunya, amb menys protagonisme, ja que només va aportar 6,3 punts i 4,8 rebots de mitjana en 15 partits amb el conjunt gallec, amb qui va disputar els play-off d'ascens.

També va tancar la seva plantilla el CB Prat, que va fitxar el pivot nord-americà Jeff Coby. El nou interior de l'equip que entrenarà Arturo Álvarez arriba procedent de la Univeristat Columbia, té 21 anys i fa 2,03 metres d'alçada.

Un altre equip que va incorporar ahir un interior va ser el Leyma Corunya: l'ala pivot londinenc Onyejebolise 'Jesse' Chuku, de 24 anys, arriba al conjunt gallec per ser el complement de l'exmanresà Dmitry Flis a la posició de 4.

I el Clavijo també va fer oficial ahir la contractació de l'ala Juan Cabot, de 2,02 metres, que arriba procedent del Tau Castelló. L'ala mallorquí, de 29 anys, va arribar a ser internacional en categories inferiors amb la selecció estatal. I aquesta última temporada, la seva tercera a Castelló, ha signat 7,7 punts, 2,5 rebots i gairebé una assistència per partit.