Després del bany de realitat que va significar la derrota en la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, el Barça buscarà aquest vespre (20.15 hores) davant el Betis oblidar-se de les males sensacions i començar amb bon peu LaLiga Santander al Camp Nou.

En un partit marcat pels atemptats de dijous passat que van deixar a Catalunya catorze morts i més d'un centenar de ferits, el primer equip blaugrana (sense trident per la marxa de Neymar al PSG i la lesió de Luis Suárez) s'encomana a Messi per revertir un mal inici de temporada.

En la Supercopa, el Reial Madrid va deixar al descobert les carències del nou projecte blaugrana. No només pel resultat (5-1 global després dels dos duels), sinó per les males sensacions en el joc. Sense ordre en la medul·lar i amb poca profunditat en atac, l'equip entrenat per Zinedine Zidane va confirmar la seva superioritat futbolística davant un Barça que, a dotze dies per al tancament del mercat estival, només ha incorporat Nelson Semedo, Gerard Deulofeu i Paulinho.

En espera de reforços que supleixin l'adéu de Neymar (el director esportiu, Pep Segura, va assegurar després de la derrota en la Supercopa que Dembélé i Coutinho estaven prop de signar) Valverde busca dissipar dubtes guanyant un Betis que el curs passat va encaixar un 6-2 precisament en el primer partit de la lliga. A causa de la lesió de Suárez, que estarà quatre setmanes de baixa per una distensió en la càpsula posterior del genoll dret que va patir en la tornada de la Supercopa contra el Reial Madrid, Paco Alcácer tindrà una oportunitat per reivindicar-se i assumir els galons de davanter centre. A més, Valverde té els dubtes d'Andrés Iniesta, que arrossega una contusió a la cama dreta, i Gerard Piqué, que va acabar el clàssic estatal amb una sobrecàr-rega en l'adductor.

En la roda de premsa prèvia al partit, Ernesto Valverde va reconèixer que les dues derrotes contra el Reial Madrid en la Supercopa d'Espanya li han servit «de molt» amb vistes al futur, i va subratllar que vol «jugar bé per guanyar». L'extremeny també va assegurar que li agradaria tancar la plantilla «com més aviat millor», per saber els jugadors amb què comptarà al llarg de la temporada i va explicar que el Barça ha de ser «un grup compacte» per poder ajudar la seva estrella, l'argentí Leo Messi.

«Els dos partits contra el Reial Madrid m'han servit i ens serveixen de molt. Han estat dos partitsperduts en els quals, per moments, hem tingut una bona i una mala cara. Sabem que hem d'aprendre moltes coses», va assenyalar Valverde. Per això, l'entrenador de la primera plantilla blaugrana va apuntar que l'equip ha d'adaptar-se al perfil dels seus futbolistes. «Hem de trobar el nostre camí en funció dels jugadors que tenim», va afirmar.

Pel que fa a Leo Messi, Valverde va insistir en la necessitat de potenciar les virtuts del davanter argentí: «És el millor jugador del món, és la sort que tenim. Entre tots l'hem d'ajudar en el camp, trobar joc perquè ell se senti a gust i pugui fer el seu joc i fer brillar els seus companys».