Segueix-nos a les xarxes socials:

Jornet, rècord de la marató Ultra Pirineu

Orgué queda segona en la seva estrena en la distància, darrere Ruth Croft, que fa la millor marca històrica femenina

Jornet, rècord de la marató Ultra Pirineusergi colomé/ultra pirineu

Kilian Jornet va tornar a fer història a l'Ultra Pirineu. Aquest cop va ser a la Marató Pirineu. L'atleta de la Cerdanya es postulava com a gran favorit i no hi va haver marge d'error. Jornet va aconseguir un primer lloc vertiginós després de completar els 42 quilòmetres de recorregut amb un temps de 3:44:28h. El corredor de Salomon va fer miques el rècord de la cursa -que va aconseguir l'any passat Ismail Razga- i va ser capaç de retallar-lo en disset minuts.

Jornet va mantenir un intens duel al llarg de tota la cursa amb Nicolas Martin. El francès va fer una autèntica exhibició, i va creuar l'arc de meta tan sols 26 segons després (3:44:54h) que el de Salomon. Bhim Gurung, per la seva banda, també figurava entre els candidats a fer-se un lloc al podi, i així va ser. L'atleta nepalí va retallar distàncies i es va guanyar el tercer lloc de la cursa, que va completar amb un temps de 3:46:52h.

Orgué es penja la plata

En clau femenina, la neozelandesa Ruth Croft va tancar el seu debut a la Marató Pirineu amb una exhibició. Desconèixer el territori no va ser cap excusa i es va proclamar campiona després de 4:19:10 h. Igual que Jornet, Croft també va trencar tots els mínims històrics i va rebaixar en 12 minuts el rècord que fins ara tenia Oihana Kortazar. Qui va donar la campanada va ser Laura Orgué. La igualadina, especialista en quilòmetre vertical, es va estrenar a la nova distància amb un segon lloc i un temps de 4:25:17h. La grega Glykeria Tziatzia va completar el podi.