L'exfutbolista anglès Gary Lineker i la periodista russa Maria Komandnaia seran els encarregats, a partir de les quatre de la tarda d'avui, de presentar la gala del sorteig de la Copa del Món de futbol, que se celebrarà al Palau del Kremlin de la capital russa.

Els 32 països classificats, amb absències tan notables com les d'Itàlia, Holanda i els Estats Units, coneixeran els tres rivals de la primera fase. Com en els darrers certàmens, hi haurà vuit grups de quatre equips, els dos primers dels quals es classificaran per a la ronda de vuitens de final.

L'equip espanyol de Julen Lopetegui no serà cap de sèrie per primer cop des del mundial dels Estats Units 1994. Això el converteix en un adversari a evitar pels vuit favorits del pot 1, Rússia, Alemanya, Brasil, França, Argentina, Polònia, Bèlgica i Portugal. Ahir, el representant del futbol espa-nyol en el sorteig, Carles Puyol, va dir que Espanya «és un dels favorits» a endur-se el trofeu pel bon joc mostrat en tota la fase de classificació. Un altre dels protagonistes del dia serà Diego Armando Maradona, que ahir no va participar a l'assaig previ per culpa de problemes físics.