Helena Oma per Andrea Boquete i Macarena Rosset. És el bescanvi que ara per ara ha hagut de fer el Cadí la Seu. El club urgellenc s'ha hagut d'afanyar per intentar minimitzar l'impacte que ha tingut en la plantilla la fugida de les dues argentines.

El matí següent a la derrota de Girona, Rosset i Boquete es van plantar unilateralment. Se n'anaven de totes totes. I per a sorpresa de tots. El motiu? Inadaptació. O, com han assegurat elles, que no gaudien del que estaven fent. Anímicament no es trobaven fortes i això, al seu entendre, repercutia en el seu nivell de joc. Per tant, han decidit marxar.

La seva marxa deixava l'equip amb vuit jugadores disponibles per al partit de diumenge davant el Ferrol. Per això la direcció esportiva de Sedis Bàsquet ha hagut de córrer a buscar reforços. I ahir es va tancar la cessió de l'ala ter-rassenca Helena Oma, fins dimecres a l'Uni Girona.

L'entitat urgellenca espera que la jugada de Rosset i Boquete, aparentment ben integrades al vestidor, serveixi per unir més encara el bloc i acabi sent una mena de revulsiu. La resta de jugadores, que tampoc no s'esperaven la reacció de les seves companyes argentines, s'han conjurat perquè tot l'enrenou no els afecti. De fet, en l'entrenament d'ahir a la tarda ja van rebre Oma, una jugadora de 21 anys i 180 centímetres que el club seguia des de júnior i que ja volia incorporar just quan la va lligar el Girona. Ara aterra a la Seu tot buscant els minuts de què no gaudia a Fontajau. I amb la idea de tornar l'any que ve a les ordres d'Èric Surís, ja que té contracte amb l'entitat gironina.

Pendents d'un altre reforç

El director esportiu del Sedis Bàsquet, Pep Ribes, destaca que Oma pot aportar de seguida «defensa, talent per créixer i ganes de jugar». Si no passa res estrany, tot hauria d'estar resolt perquè diumenge pugui debutar amb la samarreta blanc-i-blava. Ara el club buscarà la base que el Cadí necessita, «però amb calma, amb menys urgència».

El que sí que urgeix és passar pàgina al capítol protagonitzat per Rosset i Boquete. A la Seu no hi volen perdre ni trenta segons més. «Aquí, qui no hi vol ser millor que no s'hi estigui», remarquen fonts de l'equip, que no va dubtar a donar-los la baixa i liquidar el contracte quan van deixar clar que no donaven al club ni una setmana de marge.

Les jugadores es justifiquen

Andrea Boquete afirmava ahir que la seva sortida «és una decisió personal. Aquests tres mesos han estat una mica durs anímicament i això ha repercutit en el meu joc i en el que podia donar a l'equip. Si bé el bàsquet és com el meu treball, per a mi és una passió, i si no gaudeixo del que estimo fer crec que no té sentit».

En termes molt similars es va expressar Macarena Rosset, que assegurava que està «frustrada»: «Bàsicament no estava bé i, tot i intentar-ho, sentia que no estava podent donar el que l'equip necessitava. Ha estat una decisió molt difícil i trista, perquè estar aquí era el meu somni, però avui en dia sento que és el correcte».