Segueix-nos a les xarxes socials:

Pyeongchang 2018: Els Jocs blancs no hivernen a casa nostra

Les competicions d'esports d'hivern tindran doble presència de la Catalunya Central, tot i el descens respecte de Sotxi

Inauguració dels Jocs Olímpics d'Hivern a Pyeongchang

33

Els Jocs Olímpics menys coneguts a casa nostra han començat aquest migdia a Pyeongchang amb una cerimònia inaugural que es preveia molt freda, amb temperatures de fins a 17 graus sota zero. Un cop superada la preocupació per la inestabilitat d'una zona que té Corea del Nord com a veïna, i enmig de la polèmica sobre el dopatge d'Estat a Rússia, que ha suposat sancions per a molts esportistes d'aquest país i ha representat l'expulsió de la seva representació oficial, sembla que serà una cita tranquil·la en què l'esport es prioritzarà per damunt de cap altra circumstància.

A casa nostra, aquests Jocs són lluny d'equiparar-se amb els d'estiu, i encara menys amb les competicions d'esports com el futbol, que omplen les primeres pàgines dels diaris aquests dies. Països com els d'Europa central, els escandinaus o els nord-americans, en canvi, estaran molt pendents de disciplines que aquí ens poden sonar a xinès, o millor dit a coreà, com el cúrling, el biatló, la combinada nòrdica o el luge, entre d'altres.

Espanya va a Pyeongchang amb tretze representants, dels quals només tres són catalans, dos de la Catalunya Central o de clubs que la representen. El manresà Ander Mirambell i l'osonenc de La Molina Club d'Esports Quim Salarich seran els nostres banderers a l'Orient Llunyà. L'altra catalana, la sabadellenca Queralt Castellet, també va formar part de la nostra armada a Vancouver 2010, ja que formava part del Masella Team.

La realitat, però, és que en les tres últimes cites olímpiques les nostres comarques han perdut representació i corren el risc de quedar encara pitjor a Pequín 2022. Espanya, per la seva banda, provarà de tapar la seva falta de densitat d'esportistes blancs amb una més que possible medalla del madrileny Javier Fernández en patinatge artístic.

Prem per veure més contingut per a tu