Segueix-nos a les xarxes socials:

BEISBOL

Uns 360 escolars passen pel Congost per ´tastar´ els valors del beisbol

El Beisbol Club Manresa, en el seu 25è Aniversari, conjuntament amb el Quercus, ha organitzat la primera Jornada de Minibeisbol amb set escoles

Uns 360 escolars passen pel Congost per ´tastar´ els valors del beisbolSALVADOR REDÓ

Alumnes de 4t, 5è i 6è de diverses escoles de Manresa i comarca, uns 360 en total, han provat in-situ, la pràctica del beisbol, en la primera edició d´una Jornada Interescolar de Minibeisbol que ha tingut lloc avui a la zona esportiva del Congost, coincidint amb el nomenament de Manresa com a ciutat del beisbol i softbol català 2018 i de la celebració del 25è Aniversari, també enguany, del Beisbol Club Manresa.

L´organització va anar a càrrec del propi club manresà amb el recolzament del Consell Esportiu del Bages, de l´Ajuntament de Manresa i de la Federació Catalana de beisbol i softbol. La dinamització de l´activitat la vancoordinar els alumnes del cicle formatiu de grau superior d´animació d´activitats fisicoesportives de l´Institut Quercus de Sant Joan, que actualment tenen un crèdit de beisbol.

«L´objectiu d´aquesta jornada de Minibeisbol és donar a conèixer el beisbol com a una eina més pel lleure i la recreació dels escolars, també per la competició, si s´escau. Igualment per fomentar entre els participants els valors que aporta l´esport del beisbol. A alguns escolars ja els havien explicat algun cop que és el beisbol, però no havien tingut oportunitat de practicar-ho sobre el terreny, i amb el material adient. Crec que és una experiència enriquidora i educativa per aquests joves esportistes». Així s'expressava Carles Fernández, director esportiu del Beisbol Club Manresa i professor del Quercus, a l´hora de sintetitzar el motiu de la trobada.

Ampliar l´escola

«No amaguem que ens agradaria ampliar l´abast de la nostra escola, que actualment té una cinquantena de jugadors. També tenim pendent la possibilitat d´oferir als col·legis, l´esport del beisbol com a una activitat extraescolar més i, si és possible, muntar una lliga escolar», afegia Fernández, qui reconeix que el beisbol «té poca repercussió en general a Catalunya, amb un miler de llicències, però en canvi el nivell dels jugadors en totes les categories és molt destacat. En el nostre cas, a Manresa tenim un centenar de practicants entre l´escola i els equips que ja competeixen».

A la jornada, hi han participat escolars del Collbaix (Sant Joan), Renaixença (Manresa), Sant Josep (Navàs), Sant Ignasi (Manresa), Paidos (Sant Fruitós), Fedac (Manresa) i Sant Miquel (Castellgalí). Els joves esportistes van quedar dividits en 36 equips, els quals, al llarg de la matinal, van quedar repartits per quatre espais de joc: el propi camp de beisbol, el camp de rugbi, el camp de futbol de terra i el Nou Estadi.

Prem per veure més contingut per a tu