L'Igualada femení va superar el Bigues i Riells en la primera eliminatòria d'ascens a la Divisió d'Honor d'hoquei sobre patins, després de superar el conjunt vallesà en els dos partits disputats. Les igualadines, d'aquesta manera, es veuran ara les cares amb el CH Cerdanyola B, equip exempt en la primera fase de la competició, a qui haurà de superar per continuar avançant fins a la final.

El fet que la majoria d'equips que queden en competició siguin els filials d'altres que actuen a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei estatal, provoca que només l'Igualada i el Mataró, que va per l'altra banda del quadre, tinguin possibilitats de pujar. Les anoienques hauran de quedar davant de les maresmenques per assolir la fita, ja que aquestes van quedar primeres a la fase regular.

Dues victòries clares

Pel que fa a l'eliminatòria contra el Bigues B, també el filial d'un equip de la primera categoria, l'Igualada va guanyar el partit d'anada a fora de casa 3-9, gràcies a l'efectivitat assolida en els primers vint minuts de joc, en què van aconseguir un 0-5 favorable que no tan sols deixava encarat el partit, sinó també l'eliminatòria.

Així, després d'aquesta victòria tan clara a la primera part, el Bigues va reaccionar, però el conjunt visitant va saber mantenir la diferència en el marcador i fins i tot augmentar-la fins al 3-9 definitiu, resultat que deixava ja les coses molt clares per a la tornada de l'endemà a les Comes.

La tornada va ser gairebé un tràmit, tot i que el Bigues va intentar que el partit fos diferent i, almenys, endur-se el parcial. Tot i aquests intents, l'Igualada s'acabaria imposant per 4-2 i va accedir a la fase final de la competició.

A partir d'ara, comencen les eliminatòries de play-off. Contra el Cerdanyola, el primer partit serà al Vellès, el proper 7 d'abril. El segon es jugarà la setmana següent a les Comes i el tercer, en cas que fos necessari, es tornaria a jugar a Cerdanyola, el 21 d'abril. El problema que es pot trobar l'Igualada és que el Cerdanyola faci actuar jugadores d'OK Lliga per superar l'eliminatòria.

Per la mateixa banda del quadre jugaran el Voltregà B i el Vilanova B. El guanyador jugaria unes hipotètiques semifinals contra l'Igualada. El gran rival de les anoienques és el Mataró, que té el factor pista favorable contra el Vila-sana B. L'altra eliminatòria enfrontarà el Palau B i l'Sferic B.

Doble triomf dels equips base

Pel que fa als equips base de l'Igualada Femení, victòries del conjunt mini, que va vèncer 0-3 en la seva visita a la pista del Caldes, i també del sub-16, que es va imposar 3-2 al Manlleu B a les Comes, tot i que va quedar fora matemàticament dels Campionats de Catalunya. El femení sub-14 va empatar a casa (3-3) contra el Vilassar de Mar i encara es pot classificar per al campionat català, i derrota del conjunt de comarcal davant de l'Olesa per un ajustat marcador de 2-3.