És una de les proves amb més nom del calendari de la Copa Catalana Internacional Biking Point. Vall de Lord no només ofereix un recorregut d'autèntic mountain bike.

Sent a més la cita que marca l'equador del campionat, té l'al·licient de ser la cursa que pot començar a mostrar qui opta a la general final del campionat. Aquells que ja hagin competit alguna vegada a Sant Llorenç de Morunys ja sabran què els espera. Un circuit que ho té tot. Una llarga i dura pujada per als més forts, una no menys llarga baixada per senders totalment naturals, combinada amb altres trams de sender creats per a aquest traçat. A més, aquest any hi haurà novetats destacades. L'organització, aprofitant que la prova suposa la 20a edició del Lord Festival, Vall de BTT, ha introduït canvis importants al primer terç del recorregut. Això afecta especialment a la contrarellotge, que serà totalment nova.

Avui, dissabte, es farà la contrarellotge (16 h) i les curses de promoció infantils (10 h), i demà, el raid (a partir de les 9 h).