El València Basket va sumar el primer punt de la seva sèrie de quarts de final de la Lliga Endesa, davant l'Herbalife Gran Canària, i demà podria segellar el seu accés a les semifinals si guanya el segon partit a Las Palmas. L'heroi valencianista d'ahir va ser el base belga Sam Van Rossom, autor de 17 punts amb un 5/7 en triples.

En el retorn del santpedorenc Rafa Martínez a l'acció (3 punts en 15 minuts), després d'uns quants partits de baixa per una lesió al genoll dret, el director de joc belga va resultar clau per a un València Basket que va començar molt bé: 22-11 parcial al primer quart. Un avantatge que es va esfumar ràpidament en el següent període.

El Gran Canària, amb tres exmanresans a l'equip titular (Oliver, Seeley i Eriksson), va remuntar en el segon quart i va agafar fins a tres punts d'avantatge poc abans del descans (33-36). Una renda que el conjunt local va eixugar a la represa, quan va augmentar la seva pressió defensiva per ofegar l'atac canari: els homes de Luis Casimiro només van ser capaços d'anotar 7 punts en el tercer quart, un fet que el València va aprofitar per obrir una escletxa definitiva

Casimiro, històric

El tècnic de l'Herbalife Gran Canària, Luis Casimiro, campió de Lliga amb el TDK Manresa fa 20 anys, va dirigir ahir el seu partit 605 a l'ACB i va igualar Javier Imbroda com el quart en la llista històrica de l'ACB. Al davant hi ha Manel Comas (745), Pedro Martínez 8824) i Aíto (1.077).

Baskonia i Madrid

El Baskonia i el Reial Madrid poden convertir-se avui en semifinalistes de la Lliga Endesa, si derroten l'Unicaja (19.45 h) i l'Iberostar Tenerife (22 h), respectivament, en els segons partits de les seves sèries de quarts de final.