La selecció de Suècia ha guanyat aquest dilluns a Corea del Sud (1-0) al Nizhny Novgorod Stadium gràcies a un penal transformat per Andreas Granqvist xiulat gràcies al VAR i que situa els suecs colíders al costat de Mèxic, situant a la vigent campiona Alemanya en problemes ja que haurà de superar als escandinaus en la propera jornada si no vol arriscar-se a quedar eliminada.

Va ser millor Suècia, va disposar de les ocasions més clares i del control del partit enfront d'una Corea del Sud que va defraudar. El penal, que era clar i que no va xiular en primera instància el col·legiat salvadorenc, sí que el van veure a la sala del VAR i el capità suec, amb classe i posant-la a la base del pal dret de la porteria coreana, va aconseguir tres punts d'or .

Corea del Sud va tenir en el minut 91, ja en el descompte, una clara ocasió per empatar però la rematada de cap de Hwang Hee-Chan, jugador de Salzburg austríac, va marxar fora. Sense marca, es va precipitar i no li va impactar bé a una pilota que els aficionats coreans presents a la grada veien dins.

Però més enllà d'aquesta ocasió, Suècia no va haver de patir. Els escandinaus, que estan en aquest Mundial després de deixar fora a la repesca a una selecció històrica com Itàlia, obren de la millor manera el campionat. Si surten vius del seu partit contra Alemanya, a la qual han posat gairebé contra les cordes, es jugarien el pas a vuitens contra Mèxic.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: SUÈCIA, ??1 - COREAL DEL SUD, 0 (0-0, al descans).

--EQUIPS.

SUÈCIA: Olsen; Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson; Claesson, Larsson (Svensson, min.81), Ekdal (Hiljemark, min 71), Forsberg; Marcus Berg i Toivonen (Thelin, min.77).

Corea del Sud: Cho Hyun-Woo; Llegeix Yong, Jang Hyun-Soo, Kim Young-Gwon, Park Joo-Ho (Kim Min-Woo, min.28); Lee Jae-Sung, Ki Sung Yueng, Ja-Cheol Koo (Lee Seun-Woo, min.72); Hwang Hee-Chan, Kim Shin-Wook (Jung Woo-Young, min.66) i Heung-Min Son.

--GOLS.

1-0, minut 65. Granqvist, de penal.

--ÁRBITRE: Joel Aguilar (SLV). Va amonestar Claesson (min.61) a Suècia i Kim Shin-Wook (min.13), Hwang Hee-Chan (min.55) a Corea del Sud.

--ESTADI: Nizhny Novgorod Stadium.