El ciclista francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) es va imposar ahir a la desena etapa del Tour de França, disputada entre Annecy i Le Grand-Bornand sobre 158,5 quilòmetres. Va fer bona l'escapada del dia, en un inici dels Alps descafeïnat per l'absència d'atacs entre els corredors aspirants a la classificació general, que segueix liderada per Greg Van Avermaet (BMC).

Alaphilippe es va estrenar al Tour de França i va aconseguir la seva segona etapa en una cursa gran, després del seu triomf d'etapa a la Volta a Espanya 2017. El francès, que es va ficar en una escapada de 21 ciclistes, va resistir després d'atacar a la part alta del Montée de Plateau des Glières, un port fora de categoria, de 6 quilòmetres al 11,2% i en el tram posterior de terra, sense asfaltar.

El belga Van Avermaet, que va jugar bé les seves cartes, es manté líder: va entrar a l'escapada, a la que va donar notorietat i presència, va resistir el pas pels cinc ports de la jornada i, tot i no poder lluitar pel triomf final, va reforçar el groc del seu mallot en distanciar-se dels seus perseguidors.