El FC Barcelona va negar haver pagat una comissió a André Cury, executiu de la secretària tècnica de l'entitat al mercat sud-americà, per la sortida del brasiler Neymar Jr al París Saint-Germain. Cal recordar que Cury va ser una de les persones que va tractar de persuadir Neymar perquè no acceptés la proposta del PSG.

Després que dijous passat la Cadena Ser informés que el llavors president del club, Sandro Rosell, va signar el 2012 un document en el qual es comprometia a pagar a Cury un 3% del preu de qualsevol traspàs del jugador brasiler, l'entitat blaugrana va emetre un comunicat per negar l'esmentada informació.

«El FC Barcelona desmenteix haver abonat cap pagament a André Cury com a comissió per la sortida del jugador Neymar Jr», va puntualitzar l'entitat catalana en el comunicat.

En aquest sentit, el Barcelona recorda que «la sortida del jugador brasiler no va ser fruit d'un traspàs, sinó del pagament d'una clàusula de rescissió» que va ascendir a 222 milions d'euros. El club també subratlla que Cury manté una relació contractual amb el club «sense exclusivitat» per realitzar tasques de seguiment de jugadors a través de la seva empresa. Una clàusula que va pagar el mateix jugador.

Finalment, el Barça va anunciar que es reservava el dret a emprendre «les accions legals oportunes» contra tots aquells que difonguin «notícies falses» sobre l'entitat.

El fitxatge el 2013 de Neymar va ser la primera operació en la qual Cury va col·laborar amb el Barcelona. Una relació que s'ha mantingut els últims anys, ja que aquest executiu brasiler també ha col·laborat en les incorporacions de jugadors com Paulinho, Yerry Mina, Arthur Melo i Philippe Coutinho.