La primera jornada de la cinquena edició dels Benet Games ha ofert als assistents una successió quasi ininterrompuda de vivències d´alta intensitat emocional amb l´esport, la solidaritat, la gastronomia, les exhibicions de ball i els tallers de percussió, el color i un inèdit concurs de vídeos esportius com a galvanitzadors d´una jornada ludicoesportiva ideal per viure en família.

Més de 16.000 persones han visitat avui l´univers Benet Games, segons fonts de l´organització. Els dos-cents inscrits a la caminada solidària, que s'ha iniciat a les deu del matí, van ser un bon símptoma. Els excursionistes han sortit del parc del Bosquet dirigir-se a Món Sant Benet creuant el Montpeità. De tornada, van allargar el recorregut fins a la urbanització de les Brucardes, fins a completar uns nou quilòmetres.

Mentre els caminants gaudien de l´entorn natural de Sant Fruitós, més de sis-cents infants d´entre 6 i 14 anys van prenien part a les dues Supercurses del Club Super3, de caràcter no competitiu. Ni el fang ni l´escuma van poder aturar els súpers paendrrticipants. Per refer-se de l´esforç, res millor que xalar amb l´actuació de la Pati i el Rick i amb l´exhibició de ball a càr-rec del gimnàs V2O a l´escenari central dels Benet Games.

El precís aterratge de quatre paracaigudistes al bell mig del camp de futbol era el preludi de la cerimònia oficial d´inauguració de l´esdeveniment i d´una concorreguda arrossada popular, després de l´exquisit vermut musical.

A primera hora de la tarda, els 52 participants al Campionat d´Europa de bicitrial han delectar els presents amb les seves habilitats en competició. Tot seguit, la plaça d´Alfred Figueras va acollir una espectacular exhibició de salts amb BMX. Un any més, amb la vesprada s'ha produit l´esclat musical i visual de la Festa dels Colors, seguida de l´actuació del duet musical local Nebula.

L´entrega de premis i la visualització de les millors obres presentades al nou Real Videos Stories ha tancat la jornada inaugural dels Benet Games 2018. Les populars curses de fang i la Copa Catalana de ciclocròs seran els eixos centrals, demà, del festival.