Les competicions oficials de ciclocròs van debutar amb èxit, ahir, als Benet Games. El festival d'esport, natura i música va acollir la prova inaugural de la Copa Catalana de ciclocròs d'enguany, que consta de tretze curses. Fins a 199 ciclistes dels 213 inscrits van competir en alguna de les catorze categories que van iniciar el curs al festival, en un circuit que Jordi Casablanca, menbre de l'organització, va qualificar com a «molt tècnic i ple de giravolts, a més de tenir dues zones de taulons que obliguen els ciclistes a baixar de la bici. És més curt de l'habitual, de gairebé dos quilòmetres i no té herba ni està enfangat, però requereix tota l'astúcia i perícia del ciclista».

Els participants en les catorze categories es van dividir en quatre curses. Abans de l'inici de la primera, que va incloure els màster 50, es va guardar un emotiu minut de silenci en record de l'emblemàtic Miquel Calm, desaparegut recentment. En la categoria elit masculina es va imposar Isaac Simón, mentre David Pons i Albert Poblet van ocupar el segon i tercer graons del podi. En la categoria elit femenina, la guanyadora va ser Jordina Muntadas, seguida de Vëerle Clairen i Sandra Heredero. A la cursa sub-23 masculina va vèncer Jofre Culell. Roger Gabriel i Adrián Soriano es acabar rere seu. Dissabte, Toni Guillén va ser el millor a la prova de la Copa d'Europa de bicitrial, seguit de Domènec Lledó i Raúl Martínez.