El palista esparreguerí del CN Sabadell, Jordi Morales, ha donat aquest dissabte la gran sorpresa i ha aconseguit una de les fites més importants de la seva carrera. Contra tot pronòstic, ja que arribava al torneig de Lasko (Eslovènia) com a setè cap de sèrie, ha guanyat el campionat del món individual de la classe 7, una de les subdivisions de l'esport paralímpic depenent de la discapacitat, en el seu cas espina bífida. És la primera vegada que l'obté, després dels títols per equips que ja havia aconseguit el 2010 a Corea del Sud i el 2014 a Pequín. A més, el mateix 2010 també havia estat plata individual.

L'or ha arribat dissabte, però es va començar a fer realitat divendres, quan va derrotar en quarts de final el vigent campió paralímpic, el britànic William Bayley, el mateix que l'havia vençut a Rio de Janeiro en la lluita per les medalles. Morales el va superar per tres sets a dos (11-8, 11-6, 5-11, 8-11 i 11-6) i va veure clar que ahir podria lluitar per ser campió. Així, en les semifinals es va desfer de l'egipci Ahmed Sayed Mohamed en només tres sets, per 11-9, 11-10 i 11-2 i, en la final, es va prendre la revenja de l'holandès Jean-Paul Montanus.

Mentre tornava des del pavelló cap a l'hotel amb l'autobús, Morales explicava aquest dissabte a la tarda a Regió7 que «va ser el mateix rival davant del qual vaig jugar a la primera fase, la de grups, i em va apallissar per tres sets a zero. Avui li he tornat jo a ell». El resultat final ha estat d'11-4, 16-14 i 11-4. Només en el segon set el neerlandès ha pogut plantar cara a un esparreguerí llançat des del dia anterior.

Totalment inesperat

Així, Morales explicava que «arribava al campionat sense cap aspiració de victòria. M'he pres les coses amb molta calma durant els dos últims anys, des dels Jocs Paralímpics de Rio, i aquí tampoc no vaig començar gaire bé. A la primera fase vaig perdre contra l'holandès i després jugava a vuitens de final contra el subcampió paralímpic, el brasiler Israel Pereira. El vaig guanyar per 3-2 i després de guanyar el campió paralímpic després, ja em vaig animar molt de cara a avui».

Morales, que el mes que ve farà 33 anys, té una llarga trajectòria en el tennis taula, amb participació en cinc Jocs Paralímpics, un bronze individual a Atenes 2004 i una plata per equips a Londres 2012.