En la roda de premsa prèvia al clàssic que es disputarà demà al Camp Nou, el preparador de l'equip blaugrana va dir que no es fia del Reial Madrid, el qual, segons la seva opinió, «quan està més ferit, més perillós és». Valverde també va comentar que «abans de Cristiano i de Messi ja existia el clàssic. Ja hi havia grans jugadors, hi havia tensió... El clàssic és sempre el clàssic».

Però Valverde sí que va reconèixer que jugar sense Messi «es fa diferent perquè l'equip té mecanismes interioritzats que calen canviar», si bé va destacar que els seus jugadors «estan mentalitzats» per jugar sense l'argentí. El tècnic blaugrana va afirmar que ja tenia l'aliniació decidida, encara que va preferir no donar pistes sobre si repetirà el mateix onze amb el qual aquesta setmana va derrotar l'Inter de Milà: «Sí que tinc decidit l'onze, però no l'anticiparé. Rafinha va fer un bon partit, però aquest n'és un altre de diferent. No acostumo a anticipar l'equip titular». Un dels dubtes és Melo, que dimecres va acabar amb unes petites molèsties musculars: «No he parlat amb ell (Arthur), excepte per comentar el tema de l'altre dia. És un partit diferent, que afrontarà per primera vegada, si finalment està en condicions».

Julen Lopetegui, el tècnic del Madrid, va ser irònic sobre el seu futur si no surt vencedor del clàssic del Camp Nou, en afirmar que espera «seguir respirant després del partit, no crec que em mori. Cadascú té un cent per cent d'energia i la meva està orientada a ajudar el meu equip com a entrenador. Ara més que mai», va dir en roda de premsa.

Per a Lopetegui, el duel del Camp Nou tindrà moltes claus, però les més importants radiquen en «l'estat emocional amb l'actitut correcta» i en «petits detalls futbolístics. Hem de jugar bé, atacar i defensar bé, sense cometre errors i ser eficaços».