La Cursa del Pont, en la seva tretzena edició, té un component solidari important. Un euro de cada inscripció anirà destinat a l'ONG Amics de la Unesco de Manresa per al projecte Yemessoa Camerun. Aquest poble del país africà ha demanat l'ajut per a la construcció d'un hospital al servei dels habitants d'aquella zona. El projecte social consisteix a construir, equipar i proveir de medicaments aquest hospital.

Així, amb els diners recollits es vol ajudar a fer atenció i educació sanitària i campanyes de vacunació i formació de professionals del país en una zona molt necessitada del centre de l'Àfrica. Qui personalitza aquesta campanya és el doctor Toni Bernadí, especialista en cirurgia general i medicina tropical, director mèdic dels hospitals de Nguti i Nkoteng, al Camerun. Durant 22 anys ha treballat en la creació d'hospitals i en la formació de personal autòcton.

El banc de sang

D'altra banda, aquest any també hi haurà a la cursa la presència del banc de sang, que atendrà durant el matí tots aquells que vulguin donar-ne i, per tant, contribuir en un altre acte solidari.