Tan sols fa quatre anys que està federada i reconeguda per la Federació Internacional d'Automobilisme, però la modalitat del Drift ja té molts adeptes a Espanya, on s'organitza l'Open Slalom Drift, amb proves a diferents circuits estatals, entre ells el bagenc de Can Padró.

A Los Arcos, a Navarra, el cap de setmana passat es va tancar la competició i el navarclí Jesús Sánchez va proclamar-se campió en la màxima categoria (PRO).

El mateix Jesús Sánchez, mecànic de professió, defineix el Drift com una especialitat basada en «l'habilitat però sobretot en el der-rapatge. Fem servir cotxes modificats i en la meva categoria, la PRO, sense cap limitació. Ja fa molt temps que el Drift es practica al Japó, però va arribar a casa nostra fa uns sis anys, i ja en fa quatre que és un esport federat i, per tant, reconegut per les diferents federacions. Es practica en circuits tancats. Primer es fan unes eliminatòries per establir l'ordre de sortida i després batalles entre dos vehicles, unes eliminatòries fins que queda un vencedor. Es tracta de derrapar de manera que el cotxe formi un angle amb la direcció del moviment davant d'uns cons situats estratègicament. El vehicle que va darrere ha de copiar els moviments del de davant i són els jutges els que determinen el vencedor. Es fan dues mànegues perquè els dos participants vagin un cop al davant i l'altra al darrere».