Segueix-nos a les xarxes socials:

L'inici del Baxi Manresa a l'ACB és el millor de l'equip en l'última dècada a la competició

El Baxi ha tornat amb força a l'ACB i, més enllà dels resultats, la bona imatge que ha mostrat en aquest inici a la lliga permet als seus aficionats somiar en una temporada il·lusionadora.

Els manresans s'han destacat, especialment, com un gran equip fora de casa. Quatre victòries seguides de l'equip a domicili només s'han produït tres vegades a la història. La primera va ser a la temporada 93-94, quan Pedro Martínez era l'entrenador i Joan Peñarroya era el capità. Les altres dues vegades en què l'equip va aconseguir aquesta ratxa de victòries lluny del Congost va ser a la temporada del títol, la 97-98, quan el TDK va guanyar un total de 30 partits, 14 a fora. Cal destacar que, a casa, la millor ratxa són 12 victòries seguides amb Salva Maldonado, la temporada 96-97.

El balanç de quatre victòries i tres derrotes, i el seu average, permet afirmar una dada: els manresans han aconseguit el millor inici a l'ACB en onze temporades. En aquesta última dècada només hi ha tres precedents de 4-3 abans del d'aquest any, i en tots els casos (2008-09, 2009-10 i 2011-12) l'average era pitjor que l'actual.

D'altra banda, el Baxi també ha aconseguit, en aquest inici, el seu màxim anotador dels últims onze anys. I novament cal viatjar en el temps, fins a la 2007-08, per trobar una mitjana anotadora més alta que l'actual. Des de la temporada en què jugaven Rafa Martínez, Javi Rodríguez, Matt Walsh i compa-nyia, no es veien tants punts anotats pels manresans en les set primeres jornades de lliga, 562, amb una mitjana de 80,29 per partit. Unes xifres que confirmen el gran moment manresà.

Prem per veure més contingut per a tu