L'italià Andrea Dovizioso va tancar la temporada de MotoGP amb una victòria a Xest que li dona el subcampionat del món. Enmig de la pluja que va presidir la cursa, i amb Márquez fora de competició per una caiguda a la setena volta, Dovizioso va derrotar dos catalans, Àlex Rins i Pol Espargaró, que van completar un podi sorprenent i inèdit.

La cursa es va aturar a la volta 14 per la pluja i, en la nova sortida, Rins es va avançar, però Dovizioso el va sobrepassar i ja no va deixar la primera posició. Valentino Rossi es va situar segon durant uns intants, però també va anar a terra i va permetre que el petit dels Espargaró, que havia caigut, també, en la primera part de la cursa, pugés al darrer podi de l'any.

En Moto2, el portuguès Miguel Oliveira es va imposar a Iker Lecuona i a Àlex Márquez abans de pujar a MotoGP. En Moto3, el turc Can Oncu, amb 15 anys i 115 dies, es va convertir en el guanyador més jove d'una prova.