El tècnic gironellenc Ferran Sibila abandonarà el GIF Sundsvall suec després de dues temporades de ser-hi com a segon entrenador. El seu nom sona ara per ocupar una plaça en una de les grans banquetes del país escandinau, la del Göteborg, un històric del futbol europeu que no passa pel seu millor moment. «Ha arribat el moment de tancar una etapa a Sundsvall i estic preparat per afrontar nous reptes. Encara no tinc cap proposta de futur concreta, però sí que hi ha clubs que han mostrat el seu interès. Ara mateix tot és incert, veurem què passa les properes setmanes», explica Sibila en declaracions a Regió7.

Ferran Sibila ha deixat una empremta important a Sundsvall, tant a nivell personal com professional. El berguedà ha guiat un equip modest a la part de privilegi de la classificació mitjançant un futbol de toc difícil de veure al país nòrdic. Aquests bons resultats han cridat l'atenció de clubs més potents i el diari suec Göteborgs-Posten ha relacionant el gironellenc amb la banqueta del Göteborg. Sibila va arribar al GIF Sundsvall gràcies a l'empresa on treballa, Soccer Services Barcelona SL. Aquesta empresa va crear el mètode d'Ekkono, «un sistema d'entrenament per formar jugadors intel·ligents» i que ja s'ha implantat en alguns dels millors clubs del món. Vagi on vagi Sibila la temporada 2019, serà de la mà de l'empresa i del seu mètode.

Juntament amb el primer entrenador Joel Cedergren, Sibila va aconseguir salvar el Sundsvall del descens la primera temporada, la 2016-2017, en un final d'autèntic infart. En la segona, la 2017-2018, la seva feina s'ha fet notar encara més i, amb el lideratge del migcampista sallentí David Batanero a dins del camp, el GIF Sundvall ha acabat en una destacada vuitena posició a l'Allsvenskan. Amb 44 punts, l'objectiu de la salvació s'ha aconseguit amb nota. «Hem treballat amb un club petit de la primera divisió sueca i l'hem consolidat a mitja taula, ha estat tot un èxit», afirma el berguedà.

El que més ha sorprès a Suècia ha estat la manera d'aconseguir-ho. El GIF Sundsvall s'ha caracteritzat per realitzar un joc associatiu i de combinació.