Des de l'edició de l'any passat la cursa ha passat a ser el Memorial Dolors Garcia. Garcia, una persona molt estimada en el món de l'esport, va morir a l'estiu del 2017 en un accident de bicicleta a la carretera del Rasos de Peguera, a l'edat de 39 anys.

Era professora d'educació física a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. També, al llarg de 7 anys, Garcia havia fet de monitora del Cube i anteriorment ho havia estat del Viasport. Feia classes de spinning, Pilates i running al Cube. Temps enrere havia fet de cheerleader al bàsquet Manresa.

L'any passat, en la primera edició del memorial, es va portar a terme un acte de reconeixement a Garcia i els corredors van fer una volta d'homenatge abans d'iniciar-se la prova. Enguany també hi haurà un petit recordatori i, com l'any passat, s'atorgarà a un dels atletes participants a la cursa el trofeu Memorial Dolors Garcia, que té l'objectiu de guardonar els valors que ella sempre havia cultivat i defensat en el seu dia a dia: la companyonia, l'esforç, l'amistat i la constància.

A la presentació de la prova hi va ser present el pare de Dolors Garcia, Josep Garcia, que, visiblement emocionat, va voler mostrar el seu agraïment «per aquest record per la meva filla; em fa molta il·lusió».