Marc Gasol tindrà l'oportunitat de lluitar pel títol de l'NBA aquesta temporada amb els Toronto Raptors. La franquícia canadenca va aconseguir els serveis del pivot de Sant Boi, de 34 anys, a canvi de Jonas Valanciunas, Delon Wright, CJ Miles i una elecció de segona ronda del draft del 2024, un preu força assequible per aconseguir una de les peces més cobdiciades del mercat.

A Toronto, el mitjà dels Gasol coincidirà amb el seu company a la selecció espanyola l'exjugador del Bàsquet Manresa Serge Ibaka, i amb dos all star com Kawhi Leonard i Kyle Lowry, un conjunt que es troba entre els favorits per guanyar la Conferència Est, al costat dels Milwaukee Bucks i els Boston Celtics, i amb possibilitats d'arribar, per tant, a la final de la millor lliga del món.

Marc Gasol feia onze anys que jugava amb els Grizzlies. Va ser draftejat amb el número 48 pels Lakers i traspassat a l'estat de Tennesse en la mateixa operació que va portar el seu germà Pau a Califòrnia. A Memphis, va disputar dos cops el partit de les estrelles i va arribar a una final de la Conferència Oest. Els darrers dies s'havia especulat amb el seu futur més proper als Charlotte Hornets, però al final ha arribat a un equip molt millor. Els Raptors són ara mateix segons de la Conferència Est, amb 39 victòries i 16 derrotes, a dues dels Bucks.

Precisament, el conjunt de Wisconsin va aconseguir ahir, últim dia de traspassos, Nikola Mirotic, provinent dels New Orleans Pelicans. El jugador montenegrí nacionalitzat espanyol arriba a Milwaukee, al costat de l'estrella grega Giannis Antetokounmpo, a canvi de Jason Smith i Stanley Johnson. En canvi, no es va acabar de fer l'esperat traspàs d'Anthony Davis als Lakers.