12 de febrer de 2019
12.02.2019
Regió7
FUTBOL

El Barça retira les medalles d'or concedides a Franco

Una d'elles la va rebre el 1974 pocs dies després que es lliurés també a la Penya Blaugrana de Manresa

12.02.2019 | 09:57
El manresà Josep Vives, portaveu del FC Barcelona

La junta directiva del FC Barcelona va acordar ahir deixar sense efecte les distincions atorgades al general Francisco Franco el 1971 i 1974 i tots els efectes honorífics vinculats a la seva entrega, un acord que haurà de ser ratificat pels socis en la pròxima assemblea de compromissaris, segons va comunicar el portaveu de l'entitat, Josep Vives.

«Hem pres aquesta decisió després de revisar el cas documentalment», va explicar Vives, que va recordar que aquest cas s'arrossega des de fa temps, ja que es va plantejar inicialment el 2003 i posteriorment en diferents moments des de fa uns anys.
El 1971 la Junta Directiva va atorgar al general Franco la medalla d'or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. El 1974 li va concedir la medalla d'or commemorativa de les noces de platí del club, obligada per la norma no escrita que implicava que les distincions de nova creació sempre s'havien d'atorgar per primera vegada a Francisco Franco.

En aquest cas, el FC Barcelona havia atorgat per primera vegada la medalla d'or del club, de nova creació, a la Penya Blaugrana de Manresa, com a organitzadora de la primera trobada de penyes barcelonistes a Montserrat. A requeriment de les autoritats de l'època, el Club va crear una nova medalla que es va lliurar a Franco una setmana després dels actes de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.