Es preveia un partit complicat per al Manresa, i així va ser. El Viladecans, un dels equips més forts com a local de la categoria, rebia un Manresa ferm en les seves visites, sense conèixer la derrota lluny del Congost. Ahir, però, les estadístiques van afavorir els del Baix Llobregat, que van guanyar el vuitè enfrontament al seu ter-reny de joc. Per contra, els manresans perdien el primer enfrontament de la temporada a domicili. Malgrat el 3 a 1 final, el Manresa sempre va tenir la iniciativa, sobretot a la represa, però la seva millor proposta de joc no va tenir premi en forma de gols.

Des del primer moment, el Manresa va manar al mig del camp davant un Viladecans reservat al darrera i que esperava a tenir accions a pilota parada, ben treballades. El domini encara va créixer després que els locals marquesin al minut 18. Ricki va col·locar la pilota amb el cap lluny del domini de Pol Busquets després que un company seu pentinés una servei de banda.

El Manresa tenia la pilota, però amb moltes dificultats per arribar a la porteria defensada per Jaime. Tant va ser així que al primer temps no es va registrar cap rematada de perill favorable als manresans. Quan semblava que l'1 a 0 seria el resultat del descans, en el descompte, gerra d'aigua freda per als d'Andreu Peralta amb el segon gol del Viladecans. Va ser en una falta lateral penjada a l'àrea manresana. La pilota va quedar morta als peus de Miguel, que va afusellar a plaer la porteria de Pol Busquets.

Malgrat el 2 a 0, el Manresa va sortir encara més dominador a la represa, però amb més futbol, buscant la porteria amb més verticalitat i amb més agressivitat. Una falta de Manel Sala va estar a punt de ser aprofitada per Bernat per fer el 2 a 1, però la rematada va anar a fora per ben poc. Era el minut 49, i al 51 era Sergi Soler qui tenia la seva oportunitat, però el porter local Jaume va intervenir amb una gran aturada. Manel Sala sí que va estar encertat i va marcar el 2 a 1, al minut 56, amb un llançament inapel·lable al pal contrari, en fer un gran control orientat després d'un centre xut d'Alsina. A partir d'aleshores, el Manresa va intensificar el seu domini, però la d'ahir no va ser la millor tarda pel que fa a l'encert ofensiu del Manresa, en clar contrast amb el bon joc que feien els seus jugadors. I amb els manresans abocats a l'atac, ja en el descompte, Dani Matallín va culminar una acció de contracop del Viladecans per fer el que seria el 3 a 1 definitiu.

El proper diumenge, el Manresa rebrà la visita del perillós Vilanova al Congost (12 h).