El Reial Madrid no es va estar d'orgues i va enviar a casa un Estudiantes que, en condicions normals, no hauria d'haver estat a la Copa, ja que era catorzè al final de la primera volta. Ahir, els homes de Laso van poder reservar jugadors, inclòs un Llull que només va estar-se 15 minuts a la pista, i avui s'enfrontaran a la Penya en la segona semifinal.

L'Estudiantes va plantar cara en el primer quart, tot i que patint. El Madrid tampoc no va posar tota la carn a la graella i en tenia prou amb les accions de Campazzo i les continuacions d'Ayón per assolir el primer avantatge de deu punts (26-16), amb un triple de Carroll. Els col·legials van reaccionar i un tir de tres de Clavell els va permetre posar-se 29-27 en la primera aturada.

El segon quart va ser de clar color blanc. El Madrid va segellar el seu cèrcol, només va permetre set punts del rival i, en el tram final, vuit punts consecutius de Rudy Fernández, acompanyats de l'encert de Randolph, li van donar catorze punts de diferència.

La segona meitat ja no va comptar per a res. A poc a poc, els madridistes van anar ampliant la diferència, que va arribar a la màxima expressió amb els 33 punts matisats al final per un bàsquet de Whittington.