Tres dies després del clàssic de la Copa del Rei, el FC Barcelona torna a visitar avui el Santiago Bernabéu per guanyar el Reial Madrid dues vegades en una setmana (20.45 hores). El resultat de la tornada de les semifinals (0-3) va deixar els blancs sense la final de Sevilla, però els homes de Solari volen aferrar-se a la lluita per la lliga guanyant els blaugrana per primera vegada aquesta temporada.

Els d'Ernesto Valverde són, ara mateix, líders del campionat amb nou punts de diferència respecte del Reial Madrid, i la victòria del Barça deixaria els blancs a dotze de distància i amb el gol average en contra. L'equip de Solari està obligat a guanyar per seguir viu.

En els darrers anys, el Barça ha dominat els partits al Santiago Bernabéu i, per primera vegada en 87 anys, podria posar-se davant al marcador històric dels clàssics. El Reial Madrid no gua-nya els blaugrana al seu estadi a la lliga des de la temporada 2014-15 (3-1), quan era entrenador dels blancs Carlo Ancelotti. Quatre entrenadors han passat pel vestidor del Madrid des de la darrera victòria contra el Barça a casa.

Un Barça que també va gua-nyar de manera contundent el partit de la primera volta de la lliga (5-1), que va suposar la destitució del tècnic del Madrid, Julen Lopetegui (5-1). Serà el primer clàssic de lliga per a Santiago Solari a la banqueta, qui va assegurar ahir en roda de premsa que «tornen a estar drets» i amb «el mateix esperit» de dimecres. «Ja ens hem refet i tenim ganes de sumar punts», va afirmar el tècnic argentí. Un cop va entrar a analitzar el partit de Copa, Solari va valorar positivament que el Barça només rematés dues vegades en tot el partit, ja que «això suposa haver fet moltes coses bones perquè passi».

Arthur podria tornar

Després de gairebé un mes de baixa, Arthur Melo podria tornar a ser titular avui en un dels partits clau de la temporada. El futbolista brasiler va tenir al principi de febrer una lesió muscular al bíceps femoral. El migcampista blaugrana ja va disputar els minuts finals del partit de Copa en substitució de Sergio Busquets, i avui a la lliga Ernesto Valverde podria tornar a donar-li la titularitat. La del brasiler podria no ser l'única novetat, ja que Samuel Umtiti també podria jugar el clàssic de lliga en substitució del seu compatriota Clément Lenglet. El central francès ha viscut un calvari de lesions aquesta temporada i torna a estar disponible per als propers partits.

El tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, no va voler entrar en especulacions d'un possible triplet. «Pots començar a pensar-hi quan ja tens dos títols guanyats i, de moment, no en tenim cap», va afirmar l'entrenador blaugrana ahir en la roda de premsa prèvia al clàssic d'avui. A més, el tècnic extremeny va voler deixar clara la necessitat de sumar els tres punts en l'enfrontament contra el Reial Madrid. «És una gran oportunitat per restar punts a un rival directe», va assegurar Valverde, qui creu que «és complicat repetir resultat contra el mateix equip».

El Reial Madrid podria aprofitar aquest clàssic per donar descans a alguns dels seus jugadors i així tenir els titulars preparats per al proper partit de Lliga de Campions contra l'Ajax. Alguna de les possibles novetats dels blancs a l'onze titular són els dos laterals, Odriozola i Marcelo, i el davanter gal·lès Gareth Bale, criticat darrerament pels aficionats del Reial Madrid. Es preveu que l'assistència del clàssic de lliga sigui inferior a la de les semifinals de Copa. Els motius són l'elevat preu de les entrades de lliga, el qual incrementa molt respecte dels partits de Copa del Rei, i el mal resultat dels blancs en l'enfrontament de dimecres. Undiano Mallenco serà l'arbitre del clàssic, en substitució d'Hernández Hernández per lesió. El darrer clàssic que va xiular Undiano va ser favorable al Barça (3-4).