El Reial Madrid es juga avui la temporada en el partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions contra l'Ajax d'Amsterdam al Santiago Bernabéu (21.00 hores). Els blancs necessiten seguir vius a la competició europea per tenir opcions de guanyar algun títol aquest any. El conjunt entrenat per Santiago Solari va quedar eliminat de Copa del Rei (0-3) i es va desenganxar definitivament de la lliga (0-1) la setmana passada en els dos clàssics al seu estadi contra el FC Barcelona.

L'Ajax intentarà donar l'estocada final al Reial Madrid i deixar l'equip sense opcions a títols pel que resta de temporada. El conjunt holandès ja va plantar cara en el partit d'anada al Johan Cruyff Arena, però un gol anul·lat pel VAR i dues jugades aïllades van deixar sense premi el conjunt entrenat per Erik ten Hag (1-2). Tot i la dificultat que té remuntar el resultat, el bon joc mostrat pels joves futbolistes holandesos i el mal moment físic i psicològic dels blancs convida a una volta de vuitens amb moltes opcions possibles i, fins i tot, podríem veure l'Ajax al sorteig de quarts de final.

D'altra banda, el Reial Madrid arriba amb molt males sensacions però l'avantatge que van aconseguir a Amsterdam els juga a favor. Des de l'edició de la temporada 2006/07 contra el Bayern de Munic, els blancs no perden una eliminatòria de Lliga de Campions en la qual tenien un resultat favorable del partit d'anada. A més, el Reial Madrid no ha perdut ni una sola eliminatòria de Champions jugant la volta al Santiago Bernabéu i amb avantatge del partit d'anada en tota la seva història. Això implica que l'Ajax seria el primer equip que remuntaria al Reial Madrid una eliminatòria a l'estadi blanc si ho aconseguís.

En la roda de premsa d'ahir prèvia al partit que es disputarà avui, van comparèixer davant els mitjans el tècnic blanc Santiago Solari i l'actual pilota d'or Luka Modric. El futbolista croat va assegurar que «és impossible substituir Cristiano Ronaldo» però que el club no pot estar lamentant-se d'aquest fet i necessita seguir endavant. «Ningú t'assegura els 50 gols que aportava ell i tampoc hem aconseguit entre tots suplir aquest buit», va afirmar Modric.

Per la seva part, Solari va queixar-se del calendari tan exigent en el qual es troben actualment. «Estem tenint molts partits seguits i gens fàcils», va implorar l'argentí, que va explicar que, gràcies a la federació holandesa, el seu rival arriba molt més descansat. Qüestionat després de la setmana tràgica amb dues derrotes contra el Barça, Solari no va voler entrar en els rumors que situen el portugués José Mourinho a la banqueta blanca. «El Reial Madrid sempre ha tingut més candidats que Julia Roberts», va afirmar l'actual entrenador blanc en to irònic. El Madrid no podrà comptar per al partit d'avui amb el seu capità, Sergio Ramos, sancionat per acumulació de targetes.