La Cerdanya respira hoquei gel per l'oportunitat d'or que té el CG Puigcerdà aquest cap de setmana d'aconseguir el títol de lliga davant la seva afició. Els ceretans reben el Txuri Urdin amb el factor pista a favor després dels dos primers partits de la final jugats a Sant Sebastià. La setmana passat, el CG Puigcerdà va perdre el primer enfrontament (6-4), però va imposar-se en el segon (4-6).

Avui dissabte (22 h), el conjunt ceretà jugarà el primer dels dos partits; demà diumenge (15.30 h), també al Poliesportiu de Puigcerdà, es jugarà el segon. En cas de triomf en els dos duels, el club de la Cerdanya aconseguirà el títol; en el cas de fallar en un dels dos, s'hauria d'esperar al dissabte dia 16 del present per a una cinquena confrontació de desempat. Si el CG Puigcerdà perd els dos partits d'aquest cap de setmana, el títol viatjarà cap al País Basc.

L'entrenador dels ceretans, Salva Barnola, ha parlat d'una «qüestió màgica amb tots aquests elements». El tècnic també assumeix que no serà fàcil, que «patirem per aconseguir-ho. Tot i això, els jugadors estan preparats després d'un any molt dur de treball per arribar on som. Tenen ganes i són lluitadors com mai i amb moltes ganes de posar la cirereta al pastís aixecant l'anhelat títol de lliga».

Per a Barnola, la clau serà «el partit de dissabte, ja que donarà molta confiança al guanyador de cara al duel de diumenge. Per això, caldrà tenir el cap fred però jugar amb el cor, i sobretot creient en nosaltres mateixos. El CG Puigcerdà disposarà de la plantilla al complet per aconseguir-ho.

L'entitat ceretana fa una crida a l'afició perquè ompli les grades i continuï amb la seva coneguda reputació de ser una de les sorolloses i implicades.

Importància dels detalls

Els dos partits jugats fins ara demostren que incidències del joc com les expulsions poden ser definitòries. «Són partits durs i les forces estan molt igualades. No hem d'oblidar que al davant tenim un equip compacte, experimentat i amb jugadors estrangers de molt nivell. Però podem superar-los», ha afirmat Salva Barnola.

En el primer partit jugat a Sant Sebastià, dissabte passat, els bascos van col·locar ràpidament un 5-0 en el marcador que, en el segon període, els ceretans van convertir en un 6-4. En el segon matx els locals també es van avançar amb un 2-0, però aquest cop sí que els catalans van aconseguir girar la truita. Quan faltaven 3 minuts per al final i amb empat a 4, dos gols de Bastien Ribot i Pablo Muñoz van situar el 4-6 final.