El Mundial de MotoGP va començar de la millor manera possible, amb una cursa espectacular en què fins a cinc pilots van arribar amb possibilitats de victòria a la darrera volta. De fet, al final, només sis dècimes van separar el guanyador del cinquè classificat, un Valentino Rossi que va remuntar des de molt endarrere i que va estar a punt de pujar al podi.

En un últim gir memorable, revivint les batalles de la temporada passada, Andrea Dovizioso va imposar la velocitat punta de la seva Ducati i va aguantar els atacs d'un Marc Márquez que volia iniciar el campionat com a líder i no es conformava amb ser segon. El tercer graó del podi va ser per a un Cal Crutchlow que va guanyar la batalla a la Suzuki d'Àlex Rins. El barceloní va arribar a liderar la cursa durant moltes fases, però va pagar car una errada a falta de tres voltes per al final, just quan tots els adversaris ja esmolaven els ganivets.

Les Suzuki animen la nit

Maverick Viñales havia fet la pole dissabte, però no va sortir bé i va estar fora de cursa, en un segon termini, durant les 22 voltes al traçat de Losail. Andrea Dovizioso es va posar aviat al capdavant, amb un sorprenent Jack Miller a continuació, seguit de Márquez. Però el britànic va tenir problemes amb el seient de la moto a la tercera volta, va anar caient posicions i va haver d'abandonar.

En aquest instant van anar cap endavant les dues Suzuki, d'Àlex Rins i Joan Mir, que van pressionar els dos líders. Va ser Rins qui va lluitar més per la victòria. Va situar-se primer diverses vegades, primer passant davant de Márquez i després de Dovizioso, que tornava a passar davant d'ell al final de la recta de meta, ja que la Ducati tenia 11 quilòmetres per hora més de velocitat punta.

Fins a falta de vuit voltes per al final no va atacar Viñales, però mai no va trobar bones sensacions amb la Yamaha i, fins i tot, va ser superat per un Rossi que no havia fet res de destacable en les classificatòries. Al davant, la segona Ducati, la de Danilo Petrucci, també intentava arribar al capdavant, però faltant tres voltes tot semblava que es decidiria amb una lluita entre Dovizioso, Márquez i Rins. Aquest, però, va cometre una errada en frenar tard després de la llarga recta d'arribada i va ser superat per Cal Crutchlow, amb la qual cosa ja no va poder lluitar pel triomf.

La darrera volta va ser un frec a frec entre Dovizioso i Márquez. L'italià va iniciar la darrera volta al davant, però el cerverí el va avançar amb una maniobra arriscada. El campió del món, de tota manera, no va poder tancar la darrera porta i, malgrat que ho va intentar fins al final, li van sobrar 23 milèsimes de segon.

En les altres categories, emoció fins al final. En Moto2, Lorenzo Baldassarri va superar per encara menys distància, 26 milèssimes, el suís Thomas Luthi. I en la loteria de Moto3, primer triomf japonès en la categoria, la del nipó de divuit anys Kaito Toba.