Mar Juárez és sinònim de millora. En el Campionat d'Espanya de 20 km marxa, que es va disputar a Orpesa de Mar, la marxadora de l'Avinent Manresa va aconseguir una brillant i treballada cinquena posició final amb l'excel·lent registre d'1h 34' 45", i va millorar sis segons el seu millor registre en aquesta distància, alhora rècord absolut de l'entitat. La prova va tenir a com guanyadora la granadina i vigent campiona d'Europa de l'especialitat María Pérez (València Esports) amb un temps d'1h 30' 55".

Conjuntament amb el Campionat d'Espanya absolut i sub-23 es va celebrar a Orpesa el segon Critèrium Nacional de marxa. La marxadora juvenil del CA Igualada Petromiralles Laura Giménez va ser sisena en categoria sub-18 amb 58' 56" per cobrir els 10 km de recorregut, que és marca personal de l'anoienca.

D'altra banda, es va dur a terme a la població madrilenya de Collado Villalba el Campionat d'Espanya màster de cros per a les diferents categories d'edat. De l'Avinent Manresa, Manela Martínez va ser quarta en W60 i Maria Rosa Busquets va ocupar la vuitena posició en la mateixa categoria. En l'apartat masculí, Josep Quevedo va ser el 27è en M60. També hi va participar l'atleta veterà del CA Igualada Petromiralles José Antonio Fernández, que va classificar-se 108è en categoria M45 amb un crono de 24'00" sobre 6.000 metres de recorregut.