L'Ajuntament de Cardona farà lliurament dissabte que ve, 13 d'abril, de la Medalla de la Vila al Mèrit Esportiu al patinador del club Foment Cardoní Pere Marsinyach Torrico. L'acte es farà al saló de sessions de consistori, a partir de les vuit del vespre.

Amb l'entrega de la distinció, l'Ajuntament cardoní pretén fer un reconeixement públic a tots els grans mèrits de Marsinyach. El consistori fa clar esment a «la meritòria trajectòria esportiva i els nombrosos èxits en l'àmbit del patinatge artístic». Així com la contribució «a la projecció del club de patinatge del Foment Cardoní i a la projecció de Cardona arreu del món».

La Medalla de la Vila al Mèrit Esportiu és la màxima distinció que hi ha prevista al Reglament d'Honors i Distincions de la Vila de Cardona en l'àmbit esportiu. El lliurament de la Medalla de la Vila al Mèrit Esportiu va tenir el suport unànime de tots els grups polítics i va ser aprovat en el ple del mes de novembre passat.

Títols i podis internacionals

Pere Marsinyach ha estat fins a quatre vegades campió estatal de patinatge artístic en la categoria absoluta, a més de dues vegades campió d'Europa. El mes de novembre, a més a més, es va proclamar subcampió mundial, també absolut.

En la seva etapa en edat júnior, el cardoní va aconseguir un parell de títols mundials i també va ser sis vegades campió estatal en categories inferiors. El darrer èxit de Marsinyach, formant part del Foment Cardoní, ha estat un títol de campió d'Espanya dins de la modalitat de quartets que li ha obert les portes per a l'europeu. La federació catalana de patinatge l'ha guardonat recentment com el millor patinador masculí català de l'any 2018.