La Federació Espanyola de Futbol va aprovar ahir el nou model del campionat de Copa del Rei per majoria absoluta, amb 91 vots a favor, dos en contra i una abstenció. Els nous paràmetres de la competició tenen en compte l'ampliació del nombre d'equips participants, que passaria de 83 a 116, i la disputa de totes les eliminatòries a partit únic, a excepció de les semifinals que seran amb anada i tornada, basat en l'estil de la Copa de la Lliga anglesa.

En la nova Copa del Rei hi participaran els 42 equips que juguin a Primera i Segona Divisió, a més de 28 clubs de Segona Divisió B, 32 de Tercera Divisió i els quatre equips semifinalistes de la Copa Federació, que aquesta temporada han sigut el Mirandés (campió), el Cornellà (finalista), l'Internacional de Madrid i el Socuéllamos (semifinalistes). A més, es classificaran per a la nova Copa del Rei deu equips guanyadors d'una eliminatòria prèvia entre els campions de cada federació territorial que es disputaria durant el primer trimestre de la temporada.

La primera eliminatòria es jugarà el 18 de desembre i la segona, el 12 de gener. Els setzens de final, els vuitens de final i els quarts de final se celebraran els dies 22 i 29 de gener i 5 de febrer, respectivament. Les semifinals, a doble partit, tindran lloc els dies 12 de febrer i 4 de març del 2020 (anada i tornada) i la final, a partit únic, serà el 18 d'abril del 2020. També es va confirmar la final a quatre que tindrà la propera temporada la Supercopa.