El tècnic Ernesto Valverde va donar la cara en la prèvia del partit d'aquesta tarda, a partir de les 18.30 h davant del Getafe, per dir que se sent «amb forces, com tots, per afrontar la situació», després de la molt dolorosa eliminació davant del Liverpool a la Champions, i que no és el moment «d'amagar-se sota d'una pedra». L'entrenador va comentar que havia parlat amb el president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i que se sent abonat pel club. «Quan hi ha un cop així, tot trontolla. Quan ha passat alguna cosa sembla que cal cremar-ho tot, que s'ha de trencar-ho tot, però després s'ha de posar tot al seu lloc».

Valverde va assegurar de forma contundent que Bartomeu li va transmetre el seu suport. «Em va preguntar com estava, jo li vaig preguntar també com estava ell. Em va transmetre el seu suport absolut», va recalcar. L'esperada roda de premsa d'ahir del tècnic blaugrana va durar setze minuts. Catorze preguntes per mesurar l'estat anímic del tècnic, en entredit després dela desfeta d'Anfield, on el Barça va caure per 4-0 i va deixar escapar l'avantatge de 3-0 que tenia de l'anada.

L'entrenador del Reial Madrid, Zinedine Zidane, va elogiar el txingurri en la prèvia del conjunt blanc per al partit amb la Reial Societat: «No ser si les crítiques a Valverde són justes o injustes, jo el que puc dir és que no es pot dubtar del seu treball, ho ha fet fenomenal». Valverde, qui va admetre que els dos gols marcats per Wijnaldum en els primers minuts del segon temps «ens van tombar en la lona», va dir que «no he vist una altra vegada el partit d'Anfield, però el tinc al cap. Estem tocats, no ho negaré. Tenim una responsabilitat clara, i no tan sols amb nosaltres, sinó amb la nostra afició. Sí que es pot perdre, però el problema és com vam perdre, sobretot al segon temps. Ha estat molt dolorós, però no ens queda cap altre remei que mirar cap endavant», va afegir.

L'entrenador del Barça va ser molt gràfic per definir el seu estat d'ànim els últims dies. «Ha estat com la pel·lícula La gran evasió; jo era com Steve McQueen, que l'agafen cada vegada que intenta escapar-se. Em sento igual, sento que em fiquen a la cel·la de càstig cada vegada que intento oblidar això», va argumentar.

Valverde ha patit una baixa d'última hora, la del migcampista brasiler Arthur, que té molèsties al pubis, que se suma a la baixa de Luis Suárez, que es va sotmetre a una artoscòpia al genoll dret. A la convocatòria de Valverde no hi figura Kevin Prince Boateng, però sí els joves Riqui Puig i Abel Ruiz.

Pel que fa al Getafe, el conjunt madrileny necessita guanyar per deixar lligada la quarta posició i accedir a la Lliga de Campions. Bordalás té les baixes conegudes dels lesionats Amath Ndiaye, Antunes i Bergara, i dels sancionats Bruno González i Jaime Mata.